Forbrukslån uten sikkerhet

Fakta om bruken av SMS lån i Norge

09/02/2021

Dersom du ikke er kjent med denne typen lån, kan navnet høres forunderlig ut. Med dagens teknologi, er det likevel kanskje ikke så rart at du kan få innvilget lån over mobilen. Det er derimot slik at SMS-lån ikke er tilgjengelig i Norge lenger. Denne lånetypen krever ikke kredittsjekk av låntaker. Dette regnes som for risikabelt. Det finnes likevel alternativ til SMS-lånet. Disse er også er tilgjengelig på telefon med nettleser. Slik kan du signere den nye låneavtalen med Bank-ID. Dette er et krav ved de fleste lån.

Lånesum

I Norge kan slike minilån ligge på alt mellom noen hundre, til flere titusener kroner. Lånesummen er ofte justerbar. Det er en forskjell på noen hundre kroner for de små beløpene, og noen tusen for de større. Med stor konkurranse mellom bankene, er det enklere å få et forbrukslån spesielt tilpasset dine behov. De siste årene har det derimot vært en nedgang i opptak av lån, og handel på kreditt. Dette er alltid noe du ser i svakere økonomiske perioder. Da er både enkeltindivider og banker mindre villige til å ta sjanser.

Krav til låntypen

Minilån og andre forbrukslån er kjent for sine høye renter. Dette reflekteres i at disse lånene er lettere å få innvilget enn andre. Dette kommer blant annet av at du ikke stiller sikkerhet i personlige eiendeler. Du er altså ikke nødt til å eie verken hus, bil eller båt som banken kan bruke som forsikring ved mislighold. Dette gjør også at det ikke stilles noen krav tid hva pengene skal brukes til. Det er likevel ikke garantert at du får innvilget din søknad om et mindre forbrukslån.

Det stilles krav til både alder og inntekt ved denne typen lån. Du må blant annet ha fylt 20 år, samt en fast minimumsinntekt. Enkelte långivere i Norge kan ha høyere grenser på begge disse kriteriene. Siden avtalen signeres med Bank-ID, kan långiver enkelt gjøre en analyse av din tidligere betalingshistorikk. De undersøker også om du har aktive betalingsanmerkninger, eller inkassovarsler. Siden forbrukslån ikke stiller sikkerhet, er det risikabelt for banken å låne ut penger. I en slik situasjon må du løse opp i betalingsanmerkningene, eller starte en refinansieringsprosess. En betalingsanmerkning kan stå i inntil 4 år, før saken tas til retten. I mellomtiden blir du forhindret i å ta opp lån.

Formål med SMS-lån

SMS-lån kan på enkelte områder sammenlignes med et kredittkort. Beløpene som lånes er ofte mindre, og nedbetaling er gjerne på under et år. Forskjellen fra et kredittkort er den høyere renten, samt avgiftene som alltid vil forekomme. Et SMS-lån brukes ofte for å dekke mindre utgifter. Blant annet regninger, småelektronikk, eller for å dekke utgiftene i dagene før lønningen havner på konto. I teorien kan du bruke et SMS-lån til det du ønsker. Større SMS-lån kan brukes til å pusse opp, slå til på et godt tilbud, eller for å dra på en etterlengtet ferie.

Enkelte kaller SMS-lån for et lønningdagslån. Gjerne fordi lånet blir tatt opp kort tid før lønningsdagen, og betalt rett etterpå. Dette kan være for å dekke en uforutsett regning som forfalt dagene i forkant. Eventuelt for å akutt kjøpe en ny telefon, dersom den gamle har blitt ødelagt. SMS-lån er å foretrekke her, fordi pengene dukker opp på konto kort tid etter du har søkt. Dette i likhet med andre minilån. Ofte har du pengene på konto samme dag. Markedsstandard ligger på under 2 dager. Slik slipper du å gå glipp av gode tilbud.

Finn de beste minilånene

Det finnes mange måter, og mange steder, å få tilgang til et minilån på. Faktisk kan utvalget for nye på lånemarkedet virke skremmende. Det er derfor ulike tjenester som sammenligning av lån har vokst i popularitet. Disse tjenestene kan hjelpe deg å velge lån. For eksempel dersom du lurer på om minilånet fra BankNorwegian eller Folkia passer best til ditt formål. Dette kan du gjøre ved å oppsøke sider som sammenligner ulike lån på rekke og rad. Du kan også få personlig hjelp og anbefalinger. Disse tjenestene er som oftest gratis, og uten krav til å velge det anbefalte lånet.

Det er ikke alltid slik at lånet med den billigste renten, er det beste. Når du er på utkikk etter lån, er det mye å tenke på før du kan ta valget. Alle har ulike kriterier. Nedbetalingstiden, de ulike avgiftene eller bankens service kan være avgjørende for hvor du ønsker å ta opp lån. Et billig lån for en person, er ikke nødvendigvis det billigste valget for en annen. Hvis du har tekniske spørsmål om et spesifikt lån er det alltid lurt å henvende seg direkte til långiveren. Slik kan disse gi relevante svar, med din personlige økonomi i tankene.

  • Sammenlign ulike lånetilbud
  • Se på helheten av lånet, sammenlignet med dine krav og behov

Refinansiering av minilån

Selv et par mobillån kan etterhvert være vanskelig å holde kontroll på. Dersom du ikke følger de faste nedbetalingene fra banken, kan rentene og avgiftene fort hope seg opp. Dette helt til du sitter igjen med en eller flere betalingsanmerkninger, og ingen kontroll over din personlige økonomi. Ikke ta opp et nytt lån for å dekke regningen. Det er heller mulig å søke om refinansiering av gjelden du har. Dette vil samle sammen de ulike lånene. Slik sitter du igjen med ett lån med bedre rente, samt en mer oversiktlig nedbetalingsplan.

Oppsummering

Et SMS-lån er et lån tilgjengelig via mobiltelefon, men ikke lenger i Norge. Du kan nå derimot søke på, og signere, lignende lån gjennom telefonens nettleser. Slik får du også pengene raskt på konto. Minilån er en vanlig form for kreditt i Norge. Dette har derimot sett en nedgang den siste tiden. Dette minilånet uten sikkerhet passer for mindre formål. Med kort nedbetalingstid og høy rente, er det viktig å holde kontroll på hva du låner. For å finne det beste lånet for deg, kan du få hjelp på nettsider som spesialiserer seg på dette. Denne tjenesten er ofte gratis, og uten forpliktelser.

Mer om lån;

https://folkia.no/